Pšeničné klíčky

Výborná zchutňující surovina s vysokou dietetickou hodnotou a podílem nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálů a rostlinných enzymů.

199 Kč
Skladem (1 ks)

Pšeničné klíčky se získávají při loupání a kartáčování zrna pšenice před mletím. Ve srovnání s obilninami mají vyšší obsah dusíkatých látek a vysoký obsah tuku. Energetická hodnota je podobná jako u obilnin.

Pšeničné klíčky mačkané jsou drobné nažloutlé až nahnědlé šupinky s průměrným obsahem dusíkatých látek 21,5 %. Obsahují vysoký podíl protizánětlivých, nenasycených mastných kyselin - kyselinu linolovou a kyselinu alfalinolenovou. ( Omega 3 a 6 ).

Jsou bohaté na vitamíny skupiny B -> B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E. Z minerálních látek potom obsahují > fosfor, hořčík, železo a stopové prvky.

 

PROČ PODÁVAT KONÍM?

  • významný zdroj živin a zdraví prospěšných látek
  • vysoký obsah kvalitního tuku
  • podporují imunitu zvířat
  • mají protizánětlivé účinky
  • pozitivně stimulují laktaci
  • podporují správný růst a tvorbu svalové hmoty

SLOŽENÍ:

  • 22% bílkovin
  • 6% tuku
  • 6% vlákniny
  • 5% popeloviny
  • Nevyrovnaný poměr Ca : P (1:10)

DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:

  • 300 - 750g kg/den (dle hmotnosti koně a typu zátěže)
Kategorie: Suroviny
Hmotnost: 10 kg
Zpět do obchodu